Arrangementer

Publisert april 23rd, 2013 | av Kristian Bjørnstad

Rapport fra rundtur i Søre Trysil

Takk for en hyggelig dag på rundtur i Søre Trysil Finnskog.

Vi ser frem til den 25 mai og rundtur i Vestre Trysil Finnskog. Takk også til Finnskogen Natur & kulturpark. Vi startet i Galåsen og Akre gård. Her hørte vi historien til en av de to første (sammen med Tørberget) skogfinske grendene i Trysil. Anders Galåsen la frem sin gode tolkning av grendas finske navn, som vi tar med oss videre.

Synnøve Olsen Galaasen presenterte sin matfilosofi og tilknytningen til Finnskogen. Hun har nå fått midler fra departementet for å utvikle en moderne skogfinsk meny basert på skogfinske råvarer og tradisjoner. Vi er gjerne prøvekaniner. Kanskje knekker vi mottikoden? http://nbno.facebook.com/pages/Akre/249520268413625

Vi reiste videre til Kolos, hvor Per Anders Rundfloen la frem noen ideer om mulig portalfunksjon for Søre Trysil og Finnskogen nord. Vi diskuterte også mulige portaler og skilt i Vestre Trysil. Videre reiste vi til Mandfloen og ble imponert av tiltakslysten og energien til Elfrid Skjæraasen. Hun pusser opp det idylliske småbruket ved elva og satser på besøksnæring i forhold til både Pilgrimsleden, Finnskogen og elva. Her skjer det saker fremover!

Så stoppet vi kort i Plassen for å høre at skolen vil utvikle sin skogfinske identitet. Det er også i Plassen at Live Skaaret har startet strikkebedrift og utvikler nå ideer på en Finnskoggenser. www.fonn.as

På Lutnes hadde Trond Grønnæss satt opp et veiskilt med skogfinske aner; Kaupinenveien. Vi diskuterte bruk av «vei» eller «veg» og ble litt klokere. På Oddheim fortalte Kristian Bjørnstad om grendas finske etablerere. Vi så på bautasteinen og Vondfurustubben.

Vi avsluttet i Skjærberget hvor det var både smørgåstårta og magi på menyen. Jon Arne Bye fortalte engasjert om magiprosjektet til Ungdomslaget, støttet av fylkeskommunen, som han og Runa Skyrud er i gang med. Vi ble fengslet.

Takk for gode innspill fra alle. Vi strammer opp opplegget til neste gang. Vi legger etterhvert bilder og annet ut på vår nye nettside www.trysilfinnskog.no som er under utvikling. Her er det flere som allerede har sendt meg artikler, så det er bra.

Spiss pennen!


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑