Arrangementer

Publisert mai 20th, 2013 | av Kristian Bjørnstad

Hyggelig rundtur i Trysil Finnskog: Vestre Trysil

Det ble en flott dag på rundtur i Trysil Finnskog. Historielagene i Tørberget og Søre Osen boblet av kunnskap om skogfinsk historie i Trysil og de delte denne med oss på vår rundturen lørdag den 25 mai. Vi besøkte stedet for den første finske bosettingen i Tørberget, minnesmerke i Søre Osen og vi nøt utsikten fra de vakre grendene Storsvea og Varaholla. Det var mange av deltakerne som hadde bodd i Trysil i mange år, men som aldri hadde vært på plassene vi besøkte. Det betyr at det ligger mange interessante historier i Trysil Finnskog som må fortelles.

Vi endte til sist på kulturkafe i Landsjøåsen hvor slektsforsking og finnskogen står på menyen.

Vi ser frem til flere turer fremover!


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑