Natur & kulturparken

Publisert august 28th, 2013 | av Kristian Bjørnstad

Smak av Finnskogen 2013 en suksess!

Det er tydelig at alt flere får smak av Finnskogen. Tidligere denne måneden sto over hundre personer i kø for å prøve nye finnskogsmaker på Svullrya. Finnskogen Natur & kulturpark hadde tidligere utfordret lokalmatprodusenter og serveringsbedrifter på Finnskogen til å finne nyskapende smaker basert på tradisjonell kost.  Det ble en suksess. 9 ulike bedrifter vartet opp med 14 forskjellige retter. Blide folk og rosende omtale var resultatet. Les mer om arrangementet og se stortingsrepresentant Knut Storberget smake her.

«Tyttebærsjokolade på havrekjeks», fra Skaslien Gjestegiveri, ble kåret til «Smak av Finnskogen 2013». Flere bilder av vinneren her.

Fra Sverige var Finnskogens Ostaffär med på arrangementet. Deres «Rökt Getost» fikk nylig utmerkelsen «Sveriges bästa landskapsmat».

Det blir spennende å se utviklingen av flere særpregede produkter på Finnskogen de nærmeste årene. Det finnes nå også både Finnskoghonning og Finnskogøl, så det lover godt. Finnskogen Natur & kulturpark støtter dette arbeidet.


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑