Stedsnavn

Publisert oktober 9th, 2013 | av Kristian Bjørnstad

Over 300 skogfinske navn i Trysil Finnskog

Lakkalamp. Hakkamak. Omplamp. Paasanoppi.

Det finnes mange interessante navn i Trysil Finnskog som kan knyttes til det skogfinske. Kanskje vet du om noen? Det er dessverre ikke mange navn som satt på kart eller skilt, men det gjør Trond Grønnæss på Lutnes og Per Ravnkleven fra Søre Osen noe med. De er ivrig i gang med å samle inn alle skogfinske stedsnavn i Trysil Finnskog. Så langt har de samlet over 300 navn. Disse skal inn på digitale kart og noen ender opp på skilt etterhvert. Dette er et viktig bidrag til å dokumentere vår kulturarv.

Vet du om noen stedsnavn, kontakt oss  på post@trysilfinnskog.no

 

 


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑