Næring

Publisert oktober 21st, 2013 | av Anders Nyhuus

Second hand & Cafe i Skjærberget

Fra Jon Arne Bye, Skjærberget, har vi fått dette tipset:

I lokalene til gamle Nordgaard Handel i Skjærberget har en ny aktivitet etablert seg i løpet av sommeren.  Rigmor Johansen har startet friskt med et spennende butikkonsept som en skal lete lenge etter for å finne maken til. Et stort utvalg av nye håndverksprodukter, brukte og redesignede klær, samt mye gammel butikkvare fra tidlig 1900-tallet og frem til i dag. Ja, her finner du alt fra kalosjer, nylonstrømper til originale 50-tallskjoler og mye mer.

Butikken gir deg anledning til å kjøpe kaffe og frister med ferskt bakverk. Salen i andre etasje er åpen som kafé og setter en særdeles trivelig ramme rundt et besøk i Skjærberget og Rigmors butikk.

Det kommer stadig nye varer i butikken, og for deg som ikke har gjort et skup allerede, så byr anledningen seg fortsatt.

Det har vært stor oppslutning om butikken og besøkende kommer mer og mer langveis fra. Det er tydelig at besøkende kunder gjør god reklame.

Butikken er ment å være åpen i sommerhalvåret, men Rigmor holder åpent så lenge været tillater. Åpningstiden er lørdager fra kl 11.00 -15.00. Det vil bli utvidete åpningstider rundt jul.

Følg butikken Second hand & Cafe på facebook.

Kort om finnegrenda Skjærberget

Skjærberget er en av Trysils finnegrender, og ligger nær Rv208, høgt i østhellinga i Varådalen. Som så mange utkanter, er også Skjærberget utsatt for folketallsnedgang. Men det siste året har det vært en markant økning fra 15 til 20 registrerte bosatte (SSB). Grenda har fått en ny giv med oppussing av grendehus, aktivitet i Skjærberget Ungdomslag, og ikke minst liv i den gamle butikken.

Bygselen på Skjærberget er fra 1714, men de to finske soldatene som bosatte seg i Skjærberget hadde bodd her noe tid før dette. Mattis Olsen Tossavainen var sønn til Ole Olsen på Østenheden i Osen, men han var født i Risberget 1681. Han var kun 27 år da han kom til Skjærberget. Mattis giftet seg med Ingeborg Olsdatter Kuosmainen, som var født i Tørberget i 1689. De bosatte seg på Søndre Skjærberget, men både Mattis og Ingeborg døde etter drøyt 20 år. Den andre finnen som kom til  Skjærberget var Ole Henriksen Himainen, sønn til Henrik i Galåsen. Han bygde på Nordre Skjærberget


Om forfatteren

Skogbruker fra Vestsjøberget, Trysil. Deleier og daglig leder for konsulentvirksomheten QuiBono AS (prosjektledelse, næringsutvikling, gründer- og etablererrådgiving, webutvikling, sosiale medier osv.) Laget og drifter trysilfinnskog.no sammen med Kristian Bjørnstad.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑