Nyheter

Publisert desember 27th, 2013 | av Kristian Bjørnstad

Kommuner satser på Finnskogen

Det satses på Finnskogen. Både på norsk og svensk side investeres det nå i besøkssentere for Finnskogen. Torsby kommune har kommet lengst og investerer fire millioner kroner i et nytt Finnskogcentrum i Lekvattnet rett sør for Svullrya og Røgden på norsk side.

Torsby Finnskogcentrum blir et spennende senter som skal inneholde utstillinger, arkiv og besøksinformasjon. Lekvattnet ligger strategisk til på gjennomfartsveien E16, som strekker seg fra Bergen til Gävle. Tanken er at det nye senteret skal fungere som en god innfallport til Finnskogen. Samarbeidet i Finnskogen Natur & kulturpark er også viktig i denne sammenhengen og en av grunnene til at Trosby investerer mer i Finnskogen. Grendefolket i Lekvattnet er selvsagt veldig begeistret for denne etableringen.

På norsk side har Norsk Skogfinsk Museum fått 2 millioner kroner fra regjeringen til et forprosjekt for et nytt museumsbygg på Svullrya. Dette blir spennende!

Mer om:

Torsby Finnskogcentrum her

TV reportasje fra SVT her

Lekvattnet her


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑