Nyheter

Publisert januar 27th, 2014 | av Kristian Bjørnstad

Opplev Finnskogleden – i Trysil

Vinteren er en fin tid til å planlegge vårens turer i skog og mark. Finnskogleden går som mange vet fra Søre Osen i Trysil og helt ned til Morokulien i Eidskog. Langs leden opplever du mye skog, men også historie og kultur. Sent i høst gikk Lise Trangsrud deler av leden sammen med sin mor. Les hennes beskrivelse her.

Hele leden tar over en uke, men i Trysil kan du gå på en flott rundtur med start i de skogfinske grendene Søre Osen, Tørberget, Storsvea eller Håberget. Se kart her.  Håberget, hvor kunstnerfamilien Schøll/Hansen bor, er strengt tatt i Elverum Finnskog, men her kan du også gå en tur til DNT sin nye hytte på Flisberget. Den ligger høyt med flott utsyn over den nordlige delen av Finnskogen.

Les mer om turer på Finnskogen på nettsiden til Finnskogen Turistforening. Meld deg inn i foreningen om du ikke er det og bidra til det flotte arbeidet de gjør i forhold til både natur og kultur.


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.



Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑