Næring

Publisert februar 19th, 2014 | av Anders Nyhuus

Fra Finnskogull til ferdig produkt

En av gründerne i Trysil Finnskog, Live Saaret/Fönn AS  har sendt oss denne teksten og bilder:

Finnskogen Natur- og kulturpark med flere, arrangerte åpent møte 12. februar. Hovedtema var leiespinning hos Telespinn. Telespinn har sine produksjonslokaler i Seljord i Telemark, og spinner alle sorter animalske fiber. De håndterer hele spinneprosessen i tillegg til å farge garnet selv. Dette gjør at de har kontroll på hele verdikjeden og kan levere garantert miljøvennlig ull.

En av eierne og daglig leder hos Telespinn ga oss en interessant og spennende foredrag. Vi hørte suksesshistorien fra ideen om et spinneri ble sådd, og hvordan de i dag har måttet bygget større og mer moderne produksjonslokale for å imøtekomme etterspørselen.

Telespinn tilbyr leiespinning. Det vil si at den enkelte ullprodusent leverer ulla til Telespinn, og får den tilbake som ferdig spunnet garn. Dette åpner opp for en tilleggsnæring for den enkelte produsent, som ønsker å bevare og foredle ulla fra dyra sine.  Mange velger å lage egne produkter av garnet og selger dette som unike, kortreiste produkter. Eller man kan tilby garnet til ander aktuelle aktører i det lokale markedet.

Vi anbefaler å lese mer om leiespinning på hjemmesiden til Telespinn www.telespinn.no.
Dec 26, 2014 – order baclofen uk Link to drugstore: Link to the pharmacy Prices Description Buy cheap generic baclofen online without prescription.

buy amoxil online, Amoxicillin Clav Tab 875mg , Amoxicillin Tr K Clv 875.


Om forfatteren

Skogbruker fra Vestsjøberget, Trysil. Deleier og daglig leder for konsulentvirksomheten QuiBono AS (prosjektledelse, næringsutvikling, gründer- og etablererrådgiving, webutvikling, sosiale medier osv.) Laget og drifter trysilfinnskog.no sammen med Kristian Bjørnstad.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑