Nyheter

Publisert mai 4th, 2014 | av Kristian Bjørnstad

Stjerner, Trysil og Finnskog i Dagens Næringsliv

Det går rykter om at det skjer spennende ting i mørket på Finnskogen for tiden. Det har journalister i Dagens Næringslivs Magasinet redaksjon fanget opp.  Nylig trykte de en seks siders reportasje om stjerner som oppleving, Finnskogen og Trysil. Arbeidet med Finnskogen Natur- og kulturpark kom også godt med. I tillegg fikk Trysils stjernejeger, Timothy Boocock, god omtale for sine stjerneturer i Star Hunting Trysil.

Reportasjen viser litt av potensialet vi har her i skogene for å kunne utvikle stjernekikking som en unik nisjeopplevelse. Dette vil nok i første omgang skape flere gode oppslag, men også mer næring på sikt. Her i Trysil Finnskog skal vi samarbeide mer med stjernejeger Tim og alle interesserte i Trysil i forhold til å bygge opp rundt denne nisjen. Vi skal også arbeide for at Finnskogen kan bli den første sertifiserte stjernepark i Skandinavia i den internasjonale Dark-Sky organisasjonen.

Mørket og stjernene er en ressurs vi oppdaget i våre prosessverksteder under etableringen av Finnskogen Natur- og kulturpark.  I det skogfinske finner en referanser til stjerner og andre naturfenomener og du finner nå stjernen i logoen til Finnskogen. Det er interessant å se hva en egentlig har av ressurser hvis en bare kan se sitt eget sted med nye øyne. Men med dette kommer også spørsmålet om hvordan vi tar vare på våre ressurser. Om vi skal videreutvikle mørket og stjernene, så betyr det også at vi bør finne smarte og miljøvennlige lyskilder. Så frem med stjernekikkertene på Finnskogen!

Journalister fra Dagens Næringsliv på tur i Finnskogen og Trysil med  Kristian Bjørnstad og Tim Boocock.

Journalister fra DN på tur i Finnskogen og Trysil

Forsidefoto: Hampus Lundgren og DN.

 

 

 

 

 

 


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑