Nyheter

Publisert august 28th, 2014 | av Kristian Bjørnstad

Elgopplevelser og søte smaker for familien på Oddheim, Lutnes lørdag.

Vakre Oddheim på Lutnes i Søre Trysil er stedet for familieaktiviteter denne helgen. Det blir lek, læring og søte smaker. Det hele starter lørdag den 30 kl 11 og fortsetter utover dagen til. Her blir det elgaktiviteter for barn og familier. Vi går på elgvandring, kaster lasso, tegner og spiser gryte av elg. Det blir utstilling og søte smaker. Det hele er en del av Elgfestivalen i Trysil. Bli med! Du finner kart her.

Den søte smaken av Finnskogen 2014

Hvor søtt smaker skogen? Finnskogen? Det finner du ut under Elgfestivalen. Du er invitert til en spennende smaksopplevelse på grendehuset Oddheim i den skogfinske grenda Lutnes. Her serveres søte smaker fra kokker og kokkespirer fra hele Finnskogen. Dette er det andre året de samles for å konkurrere om hvem som tryller frem de beste smakene. Ta turen til Oddheim denne lørdagen og lær samtidig mer om hvorfor de sørlige og vestre delene av Trysil tilhører Finnskogen.  Arrangementet støttes av Finnskogen Natur & kulturpark.

Bruk av lokale råvarer er et viktig område for Finnskogen Natur & kulturpark. Gjennom et statlig verdiskapingsprogram mottok Finnskogen Natur & kulturpark midler fra staten hvor blant annet et av målene er å bidra til at det ”videreutvikles produkter høstet av ressurser fra jord og skog”. I august 2013 ble det derfor, på Grue Finnskog, arrangert Smaken av Finnskogen for første gang. Her ble det konkurrert om å lage den beste småretten med lokale ingredienser. Nå er turen kommet til Trysil. Her blir det den søte smaken av Finnskogen som skal serveres.

Dette skal være en konkurranse med deltakelse fra lokale bedrifter og personer. Reglene er at ingrediensene i smaksprøvene som blir delt ut skal være fra Finnskogen og at det er innbyggerne/festivaldeltakerne som skal kårer den ”beste” smaken. (Se ellers konkurranseregler på face – book siden til Finnskogen Natur & kulturpark). Konkurransen er noe uhøytidig, men målet er å fremme bruken av gode Finnskogråvarer, både i forhold til dagliglivet til folk flest, men også som et ledd i markedsføringen av Finnskogen i forbindelse med regionens reiselivssatsing. Oppskriftene vil etter hvert bli samlet og utgitt som et hefte, også med profilering av deltakende bedrifter og personer.

Finnskogen Natur & kulturpark ble stiftet den 28. mai 2014, og skal være en samarbeidsorganisasjon som har som hovedoppgave å bidra til vekst og utvikling på hele Finnskogen, i tett samarbeid med innbyggere og organisasjoner, kommuner og regionen. Utviklingen skal bygge på den rike kulturhistorien og landskapet i det geografiske området som er definert som Finnskogen.

Finnskogen Natur & kulturpark håper mange vil møte opp for en ”søt smak”?

 

11838084  oddheim 1


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑