Nyheter

Publisert august 28th, 2014 | av Kristian Bjørnstad

Historisk elgvandring i vakkert elvelandskap – bli med på lørdag!

Det blir historisk vandring i vakkert elvelandskap på Oddheim lørdag kl 11 til 17-. Vi har kalt vandringen Elgen gjennom tre tider. Bli med!

 

Elgen er og har vært viktig i Trysil over lang tid, faktisk gjennom flere tusen år. Det har variert med antall elg gjennom tidene, men den har satt tydelig spor etter seg i både fortellinger, mattradisjoner og i landskapet.

Helt sør i Trysil, i den delen av Trysil som er del av Finnskogen, ligger det tydelige spor etter elg i landskapet. På Lutnes finnes et gammelt og stort dyregravsystem hvor elgene ble fanget for videre foredling. Dagens elger tråkker i dag bokstavelig over dyregravene til sine forfedre.

Under elgfestivalen inviteres publikum til å besøke dyregravsystemet og høre fortellingen om hvordan det kan ha fungert i gammel tid. Det blir en historisk elgvandring med lokale historiefortellere i vakkert elvelandskap på Oddheim, Lutnes.

Elvendringen fortsetter til sporene etter de første skogfinske grunnleggerne av grenda Lutnes. De etablerte seg her for over tre hundre år siden. Her får vi vite om skogfinsk naturtro, magi og  tradisjoner for jakt og fangst. Samtidig med elgvandringen serves det også søte smaker fra Finnskogen og det bør deltakerne få med seg. På Oddheim konkurrerer nemlig kokker fra regionen om å lage den beste søte smaken av Finnskogen.

Om du vil ha noe mer i magen får du servert en gryte av elg. Samtidig får du vite mer om dagens moderne elgjakt. Når du sitter der mett og fornøyd har du hørt om elgen gjennom tre tider, vandret i vakkert elvelandskap, smakt elg og søte smaker.

Fakta

Kort vandring på sti og i skog. Det tas værforbehold

Sted:

Oddheim på Lutnes i Søre Trysil (nær grensen ved Långflon). Ta fylkesvei 26 sørover fra Trysil sentrum, kjør ca 25 minutter og følg skilting ved Lutufallet kraftverk.

Tid:

Lørdag 30. august. Vandringene varer i 45 minutter. Start hver hele time fra fra kl 11:00 til 17:00 avhengig av vær og besøk.

Pris:

175 kr. Inkl. enkel matservering og kaffe. Redusert pris for barn og familier

Arrangør:

Ungdomslaget Samhold. Trysil Finnskog nettverket.

www.trysilfinnskog.no

 

 


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑