Nyheter

Publisert mars 16th, 2015 | av Kristian Bjørnstad

En litt vemodig landeveisreise til Järpliden

Det å reise tilbake til barndommens eller forfedrenes hjembygder blir ofte vemodige reiser. Det å se gamle hus, høre klangen av livet som er levd der og lytte til minnene om mennesker som er borte skaper en egen stemning. Denne stemningen får Niklas Rangberg frem i sin litt vemodige tur til Järpliden i Finnskogen sammen med sin mor. Klikk på bildet nedenfor for å se og høre den.

Grenda Järpliden ligger høyt og vakkert til rett over grensen for Trysil Finnskog. Mange i Trysil Finnskog stammer herfra. Grenda er kjent for Carl Jularbo sitt besøk her på begynnelsen av 1900 tallet. Med inspirasjon fra Järpliden skrev han kjente sanger som Livet i Finnskogarna og Drömmen om Elin. 

Klikk på bildet nedenfor for Niklas Rangberg sin roadmovie på You Tube:

last ned

 

 

 

 


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑