Nyheter

Publisert mars 22nd, 2015 | av Kristian Bjørnstad

Finsk magi på Trysil bygdetun

I forbindelse med restaureringsarbeid på Trysil bygdetun dukker det nå opp interessante symboler. På bygdetunet står en kvern fra Rundfloen og en badstue fra Grønoset i Søre Trysil. Det er kverna som nå skal restaureres, og det er på denne at symbolene dukker opp.

Det er ikke uvanlig med slike symboler. I Søre Trysil har magiprosjektet til Skjærberget Ungdomslag avdekket flere slike symboler. Slike symboler ble brukt for å verne folk og fe mot de underjordiske og mot dårlige tider. De levde nær naturen før i tiden, og bruken av magi og magiske symboler var en måte å få kontroll over naturkreftene som påvirket livet. Skogfinnene hadde også magiske runesanger og spådommer.

Det er interessant at vi nå har en klar kobling mellom den spennende skogfinske historien i Trysil på bygdetunet i Trysil sentrum. Det var på tide!

Kverna fra Rundfloen


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑