Nyheter

Publisert mars 22nd, 2015 | av Kristian Bjørnstad

Suksess med særpreg

Det pågår en stille revolusjon i de dype skoger. Den bygger på særpreg og drømmen om å gjøre noe helt eget. I den nordlige delen av Finnskogen, i Åsnes og i Trysil, skapes nå nye produkter og unike matopplevelser. De unge nyskaperne henter inspirasjon fra skogen, gode råvarer og det skogfinske.

I Åsnes Finnskog, ved Vermundsjøen, jobber Arild (Kaffelarsen) og Vemund (Finnskogen Mikrobryggeri) med å lage god mat og godt drikke i et hyggelig miljø. Kafeen og bryggeriet ved Vermundsjøen er en retrodrøm og oser av særpreg. Flere har oppdaget denne perlen og de har suksess. Litt lenger nord, i Trysil Finnskog, jobber Synnøve  Galaasen Olsen med å skape unike matopplevelser på odelsgården Akre i Galåsen.

«Denne skogfinske historien og tradisjonen har jeg med meg i utviklingen av virksomheten min. Det gjelder både historieformidling og mattradisjoner. Jeg tar utgangspunkt i tradisjonelle skogfinske råvarer, men forsøker å utvikle og tilpasse tilberedingen av disse til dagens smaker og forventninger til en matopplevelse», sa Synnøve i et tidligere intervju.

DSC_0686

Vi forventer mer nyskaping og flere unike produkter fremover. I Norge er det et stort fokus på mat og opplevelser fra sjø og fjell, men det er på tide at skogens potensiale snart får mer oppmerksomhet.


Om forfatteren

Bygde- og stedsutvikler fra Lutnes i Søre Trysil. Redaktør for denne nettsiden og koordinator for nettverket trysilfinnskog.no.Legg igjen en kommentar

Tilbake til toppen ↑